Velikonoce v Třeboni 2024

Velikonoce jsou svátky, které nemají své pevné datum a každý rok na ně připadne jiný termín, který se navíc může lišit až o měsíc. A počátek jara v březnu a konec dubna, to už je pořádný rozdíl.

V roce 2023 připadne velikonoční pondělí na 10. dubna 2023, Velikonoce vychází na dny 7. až 10. dubna 2023 a pokud ještě nevíte jak prožít prodloužený víkend na Velikonoce, moc rádi bychom Vás pozvali do našeho ubytování v Třeboni. 
 

Velikonoční víkend 2024 v Třeboni

Velikonočnímu víkendu předchází ve čtvrtek 28. dubna školní prázdniny a v pátek 29. dubna 2024 - Velký pátek - státní svátek. Pobyty na Velikonoce si tak můžete prodloužit o několik dní a prožít pohodový jarní prodloužený víkend v Třeboni, v našem ubytování v soukroumí.
 
Ubytování se nachází v překrásném jihočeském městě Třeboň a nabízí romantické a pohodlné ubytování v  klidné vilové čtvrti, jen 300m od lázní Aurora.

Kulturní a společenský program o Velikonocích 2023

V Třeboni i okolí se každoročně o Velikonocích děje mnoho zajímavého. V minulých dvou letech však byly veřejné akce z důvodu koronaviru zrušeny a kromě tradičních křesťanských obřadů, konaných v roce 2021 na náměstí, jsme prožívali velikonoční svátky doma, v úzkém rodinném kruhu.

V roce 2023 již budeme moci velikonoční svátky v Třeboni oslavovat dle tradic. 

Třeboň: pátek 29. dubna - pondělí 1. května 2024

Kulturní tipy:

  • na Zámku  Třeboň bude probíhat tradiční jarní výstava květin Amarylis na zámku
  • v Zámecké lékárně jste zváni na výstavu 
  • v ulicích města bude procházet průvod s tradičním Velikonočním hrkáním  
  • v třeboňském kině budou promítány nové zajímavé filmy

Rekreační rybaření o velikonočních svátcích:

  • Rybářská sezóna na Třeboňsku již v dubnu je v plném proudu, proto se rybáři o velikonočním volnu již budou moci věnovat sportovnímu rybolovu. 
  • Třeboňského kapra si můžete na velikonoční stůl od třeboňských rybářů i koupit. 

Křesťanské velikonoce:

Jaro na Třeboňsku
Třeboňsko je v období mezi jarními a podzimními měsíci ideálním místem pro milovníky turistiky a poznávání nádherné přírody.
 
Návštěvy okolních měst, nepřeberné množství  krásných procházek po turistických stezkách a cyklistických výletů vhodných jak pro rodiny s dětmi, začátečníky, pro ty dříve narozené, tak i pro zdatné sportovce po okolí Třeboňska Vás naladí do krásného období jara.
 
Třeboň je městem kulturním, lázeňským a turistickým, a tak se zde nabízí rozmanité vyžití Vašeho volného času. Je tu možnost relaxování a odpočinku v lázních, výletů za historickými památkami nebo návštěvy mnoha kulturních akcí
 
Jaké kulturní akce můžete o Velikonocích 2024  v Třeboni navštívit?
V Zámecké galerii se koná tradiční prodejní výstava s názvem Velikonoce - lidové tradice. Nádherné prostory zámku přidávají na příjemné atmosféře. K dostání budou ručně malovaná vajíčka tradičními technikami od kresby voskem po kraslicové drátování. Naučit se zde můžete i uplést pravou pomlázku, nebo si prohlédnout, v čem naše babičky pečou velikonočního beránka. Krásnou jarní a velikonoční dekoraci bude možné odnést si domů.
Dále doporučujeme navštívit Schwarzenberskou hrobku, Kostel Panny Marie Královny a sv. Jiljí, akvárium v Krčínově domě, Radniční věž, pivovar a další atraktivity.
 
 
Užijte si velikonoční atmosféru v malebné Třeboni a okolí Třeboňska.
 
Již nyní si můžete zarezervovat ubytování v soukromí Lenka Henyšová.

Další tipy na jarní akce v Třeboni 2024

  • velikonoční mrskačka
  • velikonoční koncert v kostele sv. Jiljí a Panny Marie Královny.
  • velikonoční a řemeslný trh na Masarykově náměstí v Třeboni
  • čarodějnice v Třeboni
  • Výstava květin Amarylis na zámku

Kontakty

PROŽIJTE POHODOBÝ POBYT V TŘEBONI

 

Věřím, že naše ubytování v Třeboni v soukromí přispěje k hezkým vzpomínkám na vaši dovolenou v Jižních Čechách.

 

 

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout