Campanello v Třeboni

Soubor historických tanců Campanello vznikl v roce 1999 seskupením tanečníků, kteří se tancem zabývali už téměř deset let v jiných souborech, a několika čerstvě inspirovaných příznivců. Pod vedením Dany Hyndrákové vznikl dynamický soubor, který se stále vyvíjí a s nadšením se účastní různých tanečních kursů a seminářů.

Jádrem repertoáru jsou tance z období renesance a raného baroka, s radostí zabrousí do středověku i do 19. století. V současné době mají v zásobě přes stovku tanců, jak původní rekonstrukce, tak i oblíbené novější choreografie – obojí pochází od renomovaných znalkyň historického tance, jakými bezesporu jsou taneční pedagožky a choreografky doc. Helena Kazárová, předsedkyně Asociace historického tance, doc. Eva Kröschlová, členka choreologické skupiny Mezinárodní rady tradiční hudby při UNESCO, MgA. Eliška Trojanová, autorka mnoha tematických choreografií, či Hana Tillmanová, která se důkladně zabývá rekonstrukcí tanců a překlady dobových příruček.

Tančí převážně na reprodukovanou hudbu, všichni členové souboru mají kostýmy zhotovené podle dobových vyobrazení – převážně z publikací dr. Ludmily Kybalové a z rodových portrétních galerií šlechtických sídel. Pro období renesance se inspirují módou celé Evropy, od španělského stylu rudolfinské Prahy přes barevnou alžbětinskou Anglii až po uvolněnou módu benátských kurtizán, barokní tance předvádíme kvůli výraznějšímu odlišení v kostýmech již rokokových, inspirovaných hlavně francouzským královským dvorem.

Vidět je můžete na mnoha místech celé země, tančí na městských historických slavnostech, provedou nás večerními hrady a zámky, během léta je téměř každý týden najdeme na jejich „rodném“ zámku v Třeboni. Ale to se raději podívejte na plán akcí…

 

Kontakty

PROŽIJTE POHODOBÝ POBYT V TŘEBONI

 

Věřím, že naše ubytování v Třeboni v soukromí přispěje k hezkým vzpomínkám na vaši dovolenou v Jižních Čechách.

 

 

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout