Ovčácké slavnosti v Borovanech 2020

Ovčácké slavností v Borovanech nabídnou skvělý program pro celou rodinu. V neděli 2. srpna 2020 se opět můžete těšit na stříhání oveček, ukázky dojení, úžasně inteligentní ovčácké psy, předení a pletení vlny, trh s ovčími produkty, dobré jídlo, pití, příjemnou hudbu...

Po roce se přiblížil čas, kdy si ovečky říkají o ostříhání, vlna jim během jarních dní narostla, kolovrátky se ošívají a místní přadlenky již svrbí prsty.

Součástí letošního ročníku Ovčáckých slavností je řemeslný jarmark s řadou tvořivých dílen pro děti a dospělé, ukázky výcviku a práce ovčáckých psů, výstavu plemen ovcí, dojení a ochutnávku ovčího mléka, ruční i elektrické stříhání ovčí vlny, předení a pletení šály z čerstvě nastříhané vlny. Ovečky budete moci poznávat všemi smysly. Kromě vůně čerstvě nastříhané vlny a výrobků z ní určitě nezůstanete nic dlužni chuťovým pohárkům. K ochutnání budou lákat ovčí speciality - sýry, klobásy, guláš. Nebude chybět ani zmrzlina z ovčího mléka z borovanské farmy Mlsná ovečka.

Slavnosti se konají v areálu klášterní zahrady, na Žižkově náměstí v Borovanech.

Vstupné na slavnosti je pro dospělé 60 Kč, děti a senioři zaplatí 30 korun.

Program se koná od 10:00 do 18:00 hodin.

Při návštěvě Borovan můžete podniknout nenáročný cyklovýlet krásnými lesy na Borovansku, velmi oblíbené se staly borovanské slavnosti začátkem léta s názvem Borůvkobraní.

Při cestě do Borovan můžete navštívit:

Borovany se nachází 18 km od našeho ubytování v Třeboni.

Již nyní si můžete zarezervovat ubytování v Třeboni.


Zvětšit mapu

Kontakty

PROŽIJTE POHODOBÝ POBYT V TŘEBONI

 

Věřím, že naše ubytování v Třeboni v soukromí přispěje k hezkým vzpomínkám na vaši dovolenou v Jižních Čechách.

 

 

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout