Dny otevřených ateliérů v Třeboni 2022

Ve dnech 8. a 9. října 2022 jste zváni do Třeboně na

Dny otevřených ateliérů v Třeboni 

Jedná se o tyto objekty:

  • Dům Štěpánka Netolického
  • Galerie buddhistického umění
  • OA, SOŠ A SOU Třeboň
  • Galerie 105

K programu 2022

Galerie buddhistického umění ve vodárenské věži nabídne návštěvníkům v sobotu 8. října volný vstup na komentované prohlídky v každou celou hodinu, a to od 10.00 do 16.00 hodin. Nenechte si ujít možnost vidět unikátní expozici buddhistického obrazového umění Mongolska, Tibetu a Číny v interiéru technické památky podle návrhu Jana Kotěry. Volně přístupný bude i meditační park „Zahrada soucitu”.

Dům Štěpánka Netolického na Masarykově náměstí čp. 89 zve na v sobotu 8. října na komentované prohlídky v čase 10.00, 13.00 a 15.00 na téma historické mapy a listiny ke stavbě rybníků a Zlaté stoky Štěpánka Netolického. Komentované prohlídky je možné si rezervovat na tel. 380 130 004.

V Galerii 105 na Masarykově nám čp. 105 bude v sobotu i v neděli k vidění výstava Zdeňka Šimka / Sochy. Výstavou návštěvníky provede v sobotu v 15.00 vnučka autora, MgA. Josefína Jonášová, která je seznámí s jeho osobností, životem a tvorbou. Vstup je zpoplatněn.

OA, SOŠ A SOU Třeboň – Ateliér výtvarného zpracování skla a světelných objektů zve k prohlídce v sobotu od 9.00 do 15.30 a v neděli od 9.00 do 13.00 hodin. Pod vedením sklářského designéra Petra Jánského se v ateliéru snaží udržovat dlouholetou řemeslnou tradici broušení a malování skla, kterou prosluly dnes již neexistující sklárny v Chlumu u Třeboně.

Podrobné informace o Dnech otevřených ateliérů v Jihočeském kraji 8.–9. října naleznete na www.dnyotevrenychatelieru.cz.

Kontakty

PROŽIJTE POHODOBÝ POBYT V TŘEBONI

 

Věřím, že naše ubytování v Třeboni v soukromí přispěje k hezkým vzpomínkám na vaši dovolenou v Jižních Čechách.

 

 

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout